pátek 14. srpna 2020

JAGAIA KRYSTALOVÉ OLEJE UZEMĚNÁ / SRDCE DOKOŘÁN / KLID DUŠE

 

   ve svém článku o tom, proč se nebojím porodu, jsem se zmínila o aromaterapeutických olejích, pro které jsem se rozhodla jako jednu z must have věcí, které využívám pro přípravu k porodu a využiji je i při něm a jistě i po něm. dneska přicházím s podrobnostmi o tom, které oleje to jsou.

   s JAGAIA jsem se seznámila před čtyřmi lety na podzim, když jsem začínala s jógou. vzpomínám si, že jsem objevila její pleťový olej MILUJI v prodejně pražského vnitroblocku, kterou jsem se procházela po skončení své úplně první jógové lekce, obohacená o endorfiny a vnitřní klid, a tenhle olejíček tak božsky voněl a svým názvem na mě volal: k probuzení sebelásky, potřebuješ mě, dopřej si mě! až jsem neodolala a za nemalý peníz jsem si ho odnesla domů. celý následující rok byl součástí mé pečující koupelnové rutiny a kdyby se jeho cena za těch posledních pár let ještě o třetinu nezvýšila, nejspíš bych se ho nevzdala do skonání světa.

   na jaře následujícího roku jsem u autorky této úžasné ručně vyráběné bio kosmetiky absolvovala celodenní workshop, kde jsme si s dalšími devíti slečnami vyráběly pleťové oleje, peelingy, odličovací dvoufázové oleje, scruby, masky a čistící květové vody z přírodních a bio surovin dle vlastních preferencí, odnesly si tyto své výrobky domů společně s krásným a voňavým zážitkem a ještě větším nadšením do čisté přírodní kosmetiky.

   několik let poté jsem vyzkoušela krystalový olej UZEMĚNÁ, který mě absolutně nadchnul, opět pro svou nezaměnitelnou a originální vůni! používala jsem ho na relaxační masáže a meditativní chvilky sama se sebou.

   a dnes, v jedinečném období svého života, jsem se rozhodla k JAGAIA olejům opět vrátit a pořídit si pro jejich úžasné aromaterapeutické a relaxační účinky rovnou všechny tři krystalové oleje, v sadě s názvem Trinity, která obsahuje oleje:

UZEMĚNÁ - s meditativní vůní kadidla, geránia, šalvěje muškátové a elemi

SRDCE DOKOŘÁN - s podmanivou vůní jasmínu, bílého grepu a růže stolisté

KLID DUŠE - svěží vůně ylang ylang s jemným akcentem hořké levandule


   na webových stránkách JAGAIA je dokonale sepsaný návod s osobními tipy autorky, jak s krystalovými oleji pracovat. doporučuji si ho pročíst, je přínosný a inspirující. osobně jsem z nich nesmírně nadšená. miluji všechny kombinace vůní obsažené v  jednotlivých olejích a všechny je používám teď, v období před porodem a vezmu si je s sebou i k samotnému porodu. nicméně se hodí pro jakoukoliv osobní situaci či období, kdy se potřebujeme naladit sami na sebe, zklidnit a vnitřně zharmonizovat, odpočinout si ve chvilce vyhrazené jen pro sebe.

   jednotlivé krystalové oleje se dají koupit i samostatně v trošku jiném balení a větším objemu. pokud si však nemůžete vybrat, anebo chcete zkusit všechny tři, je ideální si pořídit menší verze v tomto setu.



   UZEMĚNÁ

"olej, který pomáhá držet se nohama na Zemi.
vhodný pro období vnitřního neklidu, kdy s tělem zmítají emoce a myslí se ženou mraky.
pomáhá naladění se na sebe, na svou podstatu a bytí."

   vůně je kořeněno - bylinná, s esencemi geránia, šalvěje muškátové, kadidla a elemi. první dvě jmenované jsou velice ženskou bylinou. 
   geránium má schopnost navodit emocionální stabilitu, vyrovnanost, snižuje úzkost (také při porodu), obnovuje vitalitu v případě vyčerpání ze stresu. 
   i šalvěj muškátová má harmonizující vlastnosti, působí sedativně, antidepresivně, pomáhá při nervozitě, roztěkanosti nebo netrpělivosti, uvolňuje hladké svalstvo (což se opět hodí při porodu, protože podporuje stahy dělohy) a psychické napětí. obsahuje estrogeny a jiné fytohormony, které pomáhají při ženských potížích, je tedy skvělé ji používat v oleji pro masáž podbřišku. během těhotenství by se šalvěj měla vynechat.
   kadidlo má mnoho úžasných vlastností, jednou z nich je pozitivní vliv na psychiku. využívá se velmi často pro meditace a spiritualitu, působí jako silný duševní stimulant. navozuje harmonii, snižuje úzkost, rozšiřuje vědomí a povzbuzuje mysl.
   vůně elemi je teplá, kořeněná a orientální, a přináší zklidnění.

   olej má velmi meditativní, opravdu uzemňující kořeněnou vůni, velmi ráda ho využívám k masáži chodidel - nohou jakožto našich pomyslných kořenů, které nás dokážou držet nohama pevně na zemi. je skvělý pro chvíle, kdy se potřebujeme zastavit, zklidnit, odpočinout, nevnímat nic z okolní, jen chvilku, kterou máme právě teď, sami pro sebe, s tímto olejem.


   SRDCE DOKOŘÁN

"velmi jemný olej, který nenásilně pomáhá přijímat vše takové, jaké je a otevřít se novému.
krystaly růženínu se svojí světle růžovou barvou pomáhají srdci, které je zmítáno touhami po něčem tam, v budoucnosti, po něčem rádoby lepším, zatímco nám uniká přítomný okamžik."

   vůně jasmínu s bílým grepem a růží je velmi jemná a tato kombinace opravdu moc příjemná. uvolní, zklidní a navodí příjemné radostné pocity. i jasmín a růže jsou velmi ženské rostliny.
   jasmín uvolňuje emoce, napětí a neklid, povzbuzuje psychiku a přináší pocit optimismu a radosti, má také afrodizikální účinky. obzvláště se hodí při porodu, kdy zesiluje děložní stahy, prohřívá pánevní oblast a usnadňuje tím porod, zároveň na psychické úrovni dodává pocit jistoty. v průběhu těhotenství se však jasmín používat nesmí.
   bílý grep osvěžuje a povzbuzuje.
   růže má velmi působivé vlastnosti na ženskou psychiku, navozuje klid, pomáhá od napětí a úzkosti, zlepšuje náladu, pomáhá při silných emocionálních zraněních. je velmi ženská a má afrodizikální účinky, posiluje ženskost a vnitřní harmonii.
   olej používám ráda pro mírné povzbuzení a navození vnitřního míru a úsměvu duše. kombinace vůní je lehká a příjemná.


 

   KLID DUŠE

"silný a zároveň jemný.
silně zacílený pro všechny hledající a toužící po chvíli vnitřního klidu.
jemný a nenásilný ve svém projevu a působení.
ukazuje že na vše je čas, vše je v pořádku tak, jak právě je."

   vůně je bylinná po levanduli, kterou esenciální olej ylang ylang velmi zjemňuje a harmonizuje.
   levandule má velmi zklidňující účinky, navozuje silný pocit klidu a uvolnění, pomáhá při relaxaci a navození spánku.
   ylang ylang působí hřejivě, navozuje vnitřní pocit klidu, vyrovnanosti, přináší emoční rovnováhu.
   kombinace těchto vůní je tedy velmi zklidňující a hluboká, skvělá k zrelaxování a úplnému emočnímu i fyzickému uvolnění.

Join the conversation!

Latest Instagrams

© coffee & concealer. Design by FCD.