úterý 30. března 2021

EAT BEAUTIFUL - ÚŽASNÁ KNIHA O KRÁSE A VÝŽIVĚ


   Tahle kniha od Wendy Rowe, mezinárodně uznávané makeup specialistky, která pracovala s celou řadou modelek, celebrit a značek, mě zaujala na první pohled. Vizuálně je zpracována naprosto úžasně, soft pink odstín obálky a lesklý nápis v golden rose - na obou barvách letos na jaře těžce ujíždím! A název láká na možná stejně úžasný obsah. Jak správně napovídá podnadpis "nourish your skin from the inside out" je o kráse, ale v tom smyslu, že vnější krása úzce souvisí s tím, jak se sami o sebe staráme zevnitř. Jestli doplňujeme dostatek vitamínů a minerálů, které jsou pro krásu nezbytné, jestli máme dostatečný pitný režim, pohyb, odpočinek a spánek. Všechno se vším souvisí a já naprosto souhlasím s tím, že vnější krása je odrazem toho, jak jsme krásní, zdraví a spokojení uvnitř. Kniha mě absolutně dostala! Spojuje to, co mě velice zajímá a baví: kosmetickou péči o pleť a zdravé stravování.

   Správné čištění, hydratace a výživa pleti jsou velice důležité. Utrácíme spoustu peněz za to, abychom našly ty nejlepší produkty pro svou pleť, aby byla krásná a spokojená. Ale zamýšlíme se nad tím, že naše pleť prahne po stejné péči, hydrataci a výživě i zevnitř? Ruku na srdce, kdo z vás takhle uvažuje a dopřává své pleti výživu zdravou stravou, spoustou čisté vody, bylinnými čaji, dostatečným odpočinkem, který zmírňuje stres, pohybem, jež se stará o  správné fungování metabolismu a vydatným osmihodinovým spánkem? Všichni víme, že tohle je pro nás, pro naše tělo dobré. Ale vážně, kdo se zamyslel nad tím, že tohle všechno děláme i pro svou pleť? Pokud chceme mít mladě vypadající, svěží, odpočatou a zdravou pleť, je potřeba začít o sebe pečovat from the inside out.

"Everyone wants great skin with a healthy glow."


   V úvodu knihy Wendy popisuje, co všechno je pro zdraví a krásu pleti důležité a co bychom neměli opomíjet. Zmiňuje, jak své tělo správně vyživovat a co si rozhodně odepřít, jak jíst v souladu s ročními obdobími, jak zmírnit stres a jak se začít stravovat vědomě. Najdete zde její osobní seznam potravin, které má vždycky doma v kuchyni po ruce, ale také seznam kosmetických produktů, bez kterých se neobjede a které jsou jejím must have na poličce v koupelně.

   Dále jsou kapitoly rozděleny podle jednotlivých ročních období. V každém se zaměřuje na několik sezónních potravin, které bychom měli do svého jídelníčku zahrnout. U každé z nich popisuje, v čem je skvělá a připojuje seznam obsažených nutrientů, abychom věděli, jak moc je daná potravina pro naši pleť health boosterem. Tímto mě velice motivuje k tomu tyhle potraviny jíst a přitom vědět, jak moc tím svému zdraví prospívám. Tohle je pro mě něco, co si při jídle čehokoliv neuvědomuju. Uvědomuju si chuť jídla, uvědomuju si možná, jak vypadá na talíři, jak voní, ale nikdy nepřemýšlím o tom, co doopravdy jím, čím právě tímto jídlem svému tělu prospěju a naopak - pokud jím něco nezdravého, v čem tělu zrovna škodím. A to je podle mě velký krok dopředu, začít takhle vědomě jíst a přemýšlet nad tím, jak své tělo vyživujeme. Pro mě to znamená určitou výzvu, společně s mindful jezením. Obojí je pro mě cílem, ke kterému bych v rámci stravování chtěla jednou dojít. Není to zas tak dávno, co jsem četla knihu Pomalá dieta, která toto téma velmi hezky popisuje. Ruku v ruce s Eat Beautiful jsou pro mě průvodcem k opravdu zdravému stravování nejen obsahem, ale i svou podstatou.

   Následují recepty, jež zahrnují zmíněné a rozepsané potraviny, které si můžeme připravit. Zkusila jsem jich několik z kapitoly spring. Jsou jednoduché, chutné a plné vitamínů.

   Na konci knihy najdete kapitolu beautytips. Obsahuje diy nápady, skincare routine tipy, náležitosti jednotlivých typů pleti a problémů jako jsou akné a další a nakonec jsou tam zmíněny i léčivé rostliny a byliny, suplementy, které bychom měli doplňovat a taky seznam nutrientů, které jsou pro zdraví důležité a proč.

   Jsem z téhle knihy vážně nadšená. Budu z ní pravidelně čerpat inspiraci a připomínat si důležitost zdravého stravování a celkové péče o sebe sama.

FOLLOW ME.

Join the conversation!

  1. Díky z zajímavý tip, knihu jsem neznala, ale vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to dobře, určitě je tam spousta cenných informací.

    Simple living: Jaro podle ájurvédy

    OdpovědětVymazat
  3. Achjo, další věc, co potřebuju. Přidávám na wishlist! Kromě toho obsahu vypadá božsky:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně úplně tento typ knih neláká, ale určitě bude přínosná, sama se dost o péči těla z vnější i vnitřní strany zajímám :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tahle mě teda naprosto zaujala! Už jdu googlit a asi objednám! Děkuji za skvělý tip!

    OdpovědětVymazat

Latest Instagrams

© coffee & concealer. Design by FCD.